De cijfers:

Jaarlijks gaat een derde van al het voedsel dat op de wereld wordt geproduceerd verloren. In 2030 zouden we de voedselverspilling hebben moeten gehalveerd. (zie rapport Amro)

Verspil zo min mogelijk voedsel

Als je slim koopt, kookt en bewaart, hoef je minder voedsel weg te gooien. Het eten is dan niet voor niets geproduceerd. Een boodschappenlijstje en een weekmenu maken, helpt om slim inkopen te doen.

Op maat koken gaat makkelijk met een keukenweegschaal, maatbeker of Eetmaatje. En door voedsel op de juiste plek te bewaren, blijft het langer goed. Producten met een verlopen THT-datum, zoals zuivel, hoef je niet meteen weg te gooien. Kijk, ruik en proef een beetje om de kwaliteit te beoordelen.

Initiatieven tegen voedselverspilling:

Too Good to Go

Verspilling is verrukkelijk

Kook op maat met behulp van het Eetmaatje

Gebruik ook de restjes uit het pak met behulp van de Ecocube

Bewaar voedsel goed en op de juiste plek. Met discs en/ of een sticker op de koelkast.
Als je geen pastic wil gebruiken, zijn hoezen handig.

Houdbaarheidsdatum : THT -

 

 

Lees het duo-interview met Lamb Weston / Meijer en McDonald’s:

Meer weten over Food & Health? In de maand november besteden wij extra aandacht aan dit thema. Houd onze website en nieuwsbrief in de gaten voor inspirerende cases, scherpe interviews, verhelderende infographics en boeiende podcasts. 

==========================================

soort bestand: pdf | 20 Juni 2019