De app van Too Good to Go gaat voedselverspilling tegen. En niet zonder succes want de app heeft inmiddels 1 miljoen gebruikers in Nederland.

De app van Too Good to Go brengt ondernemers en consumenten samen in de strijd tegen voedselverspilling. Via de app worden consumenten gekoppeld aan lokale ondernemers, die met onverkocht, overgebleven eten zitten. Denk aan bakkers die elke dag vers brood bakken of restaurants die maaltijden overhouden. Dit eten kan vaak voor een prikkie worden opgehaald in een zogenoemde ‘Magic Box’.

Maaltijden van verspilling gered

In 2016 werd de app in Kopenhagen, Denemarken gelanceerd en inmiddels is de app in 13 landen beschikbaar. Sinds de Nederlandse lancering in 2018 werden volgens cijfers van Too Good to Go al 1,2 miljoen maaltijden van de prullenbak gered. Of de maaltijden trouwens echt gered zijn gaat de Wageningen University & Research (WUR) onderzoeken.

De app is namelijk erg populair maar is hij ook effectief? WUR en Too Good to Go onderzoeken sinds het begin van dit jaar of het ‘geredde’ voedsel ook daadwerkelijk wordt opgegeten. Verder willen ze weten of consumenten door de app anders over voedselverspilling denken en hun gedrag aanpassen.

bron: duurzaam bedrijfsleven