- Nederlands
- Druk: 1
- 9789044620283
- maart 2012
- Hardcover
- 240 pagina's
Samenvatting
Leontien Aarnoudse, Ellen Vereijken en Anouk Wentink in samenwerking met Floortje Dessing
De essentie van lekker eten reikt verder dan de smaakpapillen op je tong. Lekker eten gaat terug tot de oorsprong. Waar komt het eten vandaan? Hoe is het geproduceerd? Wat is de impact op mens en milieu? Achter elke maaltijd schuilt een verhaal. De Groene Garde neemt je mee op een 'eetdekkingstocht' die teruggaat naar de wortels van het eten.
Aan de hand van 100 seizoensrecepten (van bekende en minder bekende koks), verhalen en interviews met pioniers kom je meer te weten over seizoens- en streekgebonden eten, biologische voeding, fairtrade, koken zonder pakjes en zakjes, de wirwar aan keurmerken, goede en foute vis, voedselverspilling en de meerwaarde van minder vlees.
Meer weten over eten is een essentieel ingrediënt om een gezonde, verantwoorde maaltijd op tafel te toveren. De Groene Garde. Over (h)eerlijk eten is een kookboek dat gaat over de triomf van de seizoenen en natuurlijke smaaksensaties. Het boek staat bovendien boordevol met praktische tips voor het kopen, bereiden en bewaren van een (h)eerlijke maaltijd.
'De Groene Garde daagt je uit om na te denken over the story behind je bord met eten. Een goede appetizer voor een lekkere en verantwoorde maaltijd.' - Floortje Dessing
'Eten is weten en eten is geweten. Achter iedere boterham gaat een lang verhaal schuil, over de boeren van vroeger en van vandaag, over de wereldhandel, de supermarkt en de consument. Begrijpen waar ons voedsel vandaan komt en wat de gevolgen daarvan zijn, hoort bij eten als vork en mes.' - Louise O. Fresco
'Zelfs als je geen zin hebt om te lezen over duurzaamheid, zijn de recepten reden genoeg om De Groene Garde in huis te halen.' - ELLE Eten
Recensie(s)
Toos Verhoeven-van Raamsdonk
-
- Goede recepten
- Mooie foto's / uitvoering
- Inspirerend
Wat ben ik blij met dit prachtige boek. Heerlijke recepten, veel tips en heel veel informatie. Een musthave als je bewust en verstandig met voeding om wilt gaan. Dit boek haal je steeds weer tevoorschijn om in te bladeren of een stukje te lezen.
-
- Goede recepten
- Inspirerend
- Praktisch
als je bladert in dit boek krijg je zin om aan de slag; bovendien wordt het tijd om zelf in de aarde te wroeten, zodat je niet afhankelijk bent van het aanbod in de winkels.
-
- Goede recepten
- Mooie foto's / uitvoering
- Inspirerend
- Praktisch
Wat een heerlijk boek! Je krijgt tijdens het lezen al zin om te gaan wroeten in de aarde en alles wat eruit komt direct klaar te maken om op te eten. Een echte aanrader dus!
-
- Goede recepten
- Mooie foto's / uitvoering
- Inspirerend
Dit is pas echt een (h)eerlijk kookboek. Het blijft niet bij mooie foto's, maar van begin tot eind het HELE verhaal over onze voeding. In één woord fantastisch!
Productspecificaties
Inhoud
- Taal
- Nederlands
- Bindwijze
- Hardcover
- Druk
- 1
- Verschijningsdatum
- 2012-03-01
- Afmetingen
- 27 x 22 x 1,9 cm
- Aantal pagina's
- 240 pagina's
- Kaarten inbegrepen
- Nee
- Illustraties
- Met illustraties
Betrokkenen
- Auteur
- Leontien Aarnoudse Ellen Vereijken
- Co-auteur
- Ellen Vereijken
- Uitgever
- Prometheus
EAN
- EAN
- 9789044620283
Overige kenmerken
- Extra groot lettertype
- Nee
- Oorspronkelijke releasedatum
- 2012-03-07
- Subtitel
- over (h)eerlijk eten
- Thema Subject Code
- RNK
Je vindt dit artikel in
- Categorieën
- Aanraders
- Bestbeoordeeld
- Nieuw of tweedehands
- Tweedehands
- Studieboek of algemeen
- Algemene boeken
- Onderwerp
- Koken, eten & drinken