• Nederlands
  • Druk: 1
  • 9789044620283
  • maart 2012
  • Hardcover
  • 240 pagina's
Alle productspecificaties

Samenvatting

De Groene Garde. Over (h)eerlijk eten
Leontien Aarnoudse, Ellen Vereijken en Anouk Wentink in samenwerking met Floortje Dessing

De essentie van lekker eten reikt verder dan de smaakpapillen op je tong. Lekker eten gaat terug tot de oorsprong. Waar komt het eten vandaan? Hoe is het geproduceerd? Wat is de impact op mens en milieu? Achter elke maaltijd schuilt een verhaal. De Groene Garde neemt je mee op een 'eetdekkingstocht' die teruggaat naar de wortels van het eten.

Aan de hand van 100 seizoensrecepten (van bekende en minder bekende koks), verhalen en interviews met pioniers kom je meer te weten over seizoens- en streekgebonden eten, biologische voeding, fairtrade, koken zonder pakjes en zakjes, de wirwar aan keurmerken, goede en foute vis, voedselverspilling en de meerwaarde van minder vlees.
Meer weten over eten is een essentieel ingrediënt om een gezonde, verantwoorde maaltijd op tafel te toveren. De Groene Garde. Over (h)eerlijk eten is een kookboek dat gaat over de triomf van de seizoenen en natuurlijke smaaksensaties. Het boek staat bovendien boordevol met praktische tips voor het kopen, bereiden en bewaren van een (h)eerlijke maaltijd.
'De Groene Garde daagt je uit om na te denken over the story behind je bord met eten. Een goede appetizer voor een lekkere en verantwoorde maaltijd.' - Floortje Dessing
'Eten is weten en eten is geweten. Achter iedere boterham gaat een lang verhaal schuil, over de boeren van vroeger en van vandaag, over de wereldhandel, de supermarkt en de consument. Begrijpen waar ons voedsel vandaan komt en wat de gevolgen daarvan zijn, hoort bij eten als vork en mes.' - Louise O. Fresco
'Zelfs als je geen zin hebt om te lezen over duurzaamheid, zijn de recepten reden genoeg om De Groene Garde in huis te halen.' - ELLE Eten

Recensie(s)

Steeds meer mensen willen weten hoe onze voeding wordt geproduceerd. Dit kookboek wil aansporen om te kiezen voor een leefstijl waarin verstandig wordt ingekocht: liefst eerlijk, biologisch geteeld voedsel, bij voorkeur uit de omgeving. Het is ingedeeld naar jaargetijden; elk seizoen is ingeleid met een lijst van goed verkrijgbare groenten en fruit waarna de recepten volgen, afgewisseld met interviews en achtergrondinformatie over duurzame visvangst, keurmerken, fair trade enz. De recepten (het merendeel vegetarische/veganistische gerechten) zijn voor wie al kookervaring heeft, goed uitvoerbaar en geillustreerd met smakelijke foto's. Bij elk recept: vermelding van de auteur, in symbolen de moeilijkheidsopgave, bereidingstijd, vegetarisch, veganistisch of glutenvrij. De recepttekst is gedrukt in een kleine letter, in de buitenkantlijn staan informatie, tips en wijn/theeadviezen in een grote letter, maar wel heel bleek afgedrukt. Achterin een inhoudsopgave en een alfabetisch receptenregister dat helaas onvolledig is. Voor een steeds groeiende groep bewust levende consumenten kan dit boek inspiratie bieden.

Toos Verhoeven-van Raamsdonk

 

5.0
van de 5
 
 
 
 
 
 
Aantal reviews: 4
 
0
 
0
 
0
 
0
 
4
 
 
  •  
    Prachtboek
    • Goede recepten
    • Mooie foto's / uitvoering
    • Inspirerend
    Toon alle punten

    Wat ben ik blij met dit prachtige boek. Heerlijke recepten, veel tips en heel veel informatie. Een musthave als je bewust en verstandig met voeding om wilt gaan. Dit boek haal je steeds weer tevoorschijn om in te bladeren of een stukje te lezen.

    Vond je dit een nuttige review?
    3 0 Ongepaste review?
  •  
    anders dan anders
    • Goede recepten
    • Inspirerend
    • Praktisch
    Toon alle punten

    als je bladert in dit boek krijg je zin om aan de slag; bovendien wordt het tijd om zelf in de aarde te wroeten, zodat je niet afhankelijk bent van het aanbod in de winkels.

    Vond je dit een nuttige review?
    0 0 Ongepaste review?
  •  
    Zalig
    • Goede recepten
    • Mooie foto's / uitvoering
    • Inspirerend
    • Praktisch
    Toon alleen de eerste 3 punten

    Wat een heerlijk boek! Je krijgt tijdens het lezen al zin om te gaan wroeten in de aarde en alles wat eruit komt direct klaar te maken om op te eten. Een echte aanrader dus!

    Vond je dit een nuttige review?
    0 0 Ongepaste review?
  •  
    (h)eerlijk
    • Goede recepten
    • Mooie foto's / uitvoering
    • Inspirerend
    Toon alle punten

    Dit is pas echt een (h)eerlijk kookboek. Het blijft niet bij mooie foto's, maar van begin tot eind het HELE verhaal over onze voeding. In één woord fantastisch!

    Vond je dit een nuttige review?
    0 0 Ongepaste review?

Productspecificaties

Inhoud

Taal
Nederlands
Bindwijze
Hardcover
Druk
1
Verschijningsdatum
2012-03-01
Afmetingen
27 x 22 x 1,9 cm
Aantal pagina's
240 pagina's
Kaarten inbegrepen
Nee
Illustraties
Met illustraties

EAN

EAN
9789044620283

Overige kenmerken

Extra groot lettertype
Nee
Oorspronkelijke releasedatum
2012-03-07
Subtitel
over (h)eerlijk eten
Thema Subject Code
RNK

Je vindt dit artikel in

Categorieën
Aanraders
Bestbeoordeeld
Nieuw of tweedehands
Tweedehands
Studieboek of algemeen
Algemene boeken
Onderwerp
Koken, eten & drinken