Van erf tot erf

In 2018  zijn ruim 100 mensen in het hele land langs gegaan bij boeren. Tijdens de lunch of bij een kop koffie spraken ze met een boer over zijn of haar werk op de boerderij. Over hoe de toekomst van boeren eruit ziet. En over hoe je gezond eten op een duurzame en eerlijke manier kan maken.

Deze unieke verhalen zijn gebundeld in ´Van Erf Tot Erf´.  In dit e-book vind je de openhartige verhalen van zeventig geïnterviewde boeren.

* Het e-book is te downloaden en te lezen op alle digitale formaten (desktop, laptop, tablet en mobiel). Voor optimale functionaliteit raden we je aan om het e-book in Acrobat Reader te openen.

Wat eten we vandaag?

We zoeken recepten voor gezond eten, maar we weten vaak niet meer waar ons eten vandaan komt. Wat is er allemaal nodig om een stuk vlees, groente of melk op tafel te krijgen? Boeren laten dat graag zien.

In onze e-bundel komen melkveehouders, akkerbouwers, pluimveehouders, normale en biologische en biodynamische boeren in de verhalen aan het woord. Ze vertellen over hoe ze werken, waar ze tegenaan lopen en hoe ze de toekomst van hun bedrijf zien. De interviews leverden veel pareltjes op en zijn vanaf vandaag te lezen in ons e-book.

Documentaire 'Boeren met Toekomst'   bekijk hier de trailer

Naast het e-book heeft In opdracht van Milieudefensie Yara Hannema de documentaire Boeren Met Toekomst gemaakt. In de film delen 3 Nederlandse boeren hun visie over de toekomst van hun werk. :

 

De landbouw in Nederland staat aan de vooravond van een grote verandering. Door steeds meer en meer en meer te produceren lijken boeren uit het oog te zijn verloren wat boeren werkelijk is. En dat levert vragen op bij de consument.

Daarom wil Milieudefensie boer en consument dichter bij elkaar brengen. Om beter te begrijpen wat boeren eigenlijk betekent en welke uitdagingen er liggen om eerlijk eten te produceren. Zo komen boeren en burgers naast elkaar te staan in plaats van tegenover elkaar. En dat is nodig, want alleen samen kunnen we voor verandering zorgen.

In onze documentaire 'Boeren Met Toekomst' laten drie Nederlandse boeren zien hoe zij te werk gaan en waarom ze hebben gekozen voor een duurzame bedrijfsvoering. Deze 'Boeren met toekomst' maken nu het verschil voor de toekomst en zijn de voorlopers van een landbouw die eerlijk en duurzaam is.

'Boeren Met Toekomst' is geproduceerd door Yara Hannema, in opdracht van Milieudefensie.

Erfsessies

Naast het e-book heeft Milieudefensie zogeheten Erfsessies georganiseerd in mei en juni. Dat zijn bijeenkomsten op het boerenerf, waar boeren en consumenten met elkaar in gesprek gingen over duurzaam en eerlijk eten. Als we elkaar ontmoeten, ontstaat er meer onderling begrip en respect. Belangrijk, omdat we alleen samen kunnen zorgen voor verandering. Want wat is eerlijk voor de boer, voor het milieu en voor jou?