Veel mensen houden van koken. Gelukkig weten steeds meer culinaire liefhebbers dat een smakelijke maaltijd begint bij mooie producten. Maar hoe herken je een goed product? Moet je daarvoor überhaupt wel in de supermarkt zijn?

Zodra je begint met nadenken over het eten in je koelkast blijven er vragen opdoemen. Tijd voor antwoorden, keiharde dilemma’s en romantische voedselverhalen. Hilde Segond von Banchet van Youth Food Movement geeft deze kijktips:

Forks Over Knives
Over de relatie tussen voedsel en gezondheid. Een plantaardig dieet zou een hoop welvaartsziektes, zoals diabetes en hoge bloeddruk, kunnen verhelpen.

Cooked
Hoog tijd dat Michael Pollan, de aartsvader van puur eten, zijn eigen programma kreeg. In vier afleveringen neemt hij je via wonderschonebeelden mee naar de ontstaansgeschiedenis van het koken.

Food, Inc.
Geen flauw idee wat er allemaal achter de producten in de supermarkt schuilgaat? Kijk dan Food, Inc.. De makers onderzoeken de impact van onze grootschalige voedselproductie op gezondheid, duurzaamheid, sociale ongelijkheid en voedselveiligheid.

Cowspiracy: The Sustainability Secret
Wanneer ze merken dat de impact van de veehouderij op klimaatverandering nauwelijks besproken wordt, gaan de makers op onderzoek uit naar de vraag waarom. Dé film die mensen aan het denken zet over hun vleesconsumptie. (De makers kwamen onlangs ook met What The Health: waarin de focus ligt op de gezondheidsrisico's van het consumeren van vlees en zuivel)

Chef’s Table
Deze serie over ‘s werelds topchefs is pure foodporn. Persoonlijke verhalen uit de wereld van de gastronomie worden afgewisseld met shots van hun signature dishes.

Vleesverlangen
Zoveel redenen om minder, beter of geen vlees te eten en Marijn Frank (Keuringsdienst van Waarde) kent ze allemaal. Toch blijven vrije-uit-loopfiletjes en zelfs dat broodje filet americain van het tankstation aantrekkelijk. Hoe komt ze van dat vleesverlangen af?